cocktail HUGO

Het nieuwste hippe zomeraperitief is HUGO. Dat is geen parfum, maar een vrolijk friszoet prikkelend drankje.

Hotspots
Aperol Spritz is zo 2012. De trendy zomerdrank van 2013 is HUGO! Het drankje komt oorspronkelijk uit Alto Adige (Zuid-Tirol, Bolzano om precies te zijn), is al heel populair in Zuid-Duitsland en Oostenrijk en duikt nu steeds meer op in allerlei hotspots elders.

Vlierbloesemsiroop
Vinissima keek eens wat erin zit. De lekkerste variant is mousserend. Pak een mooi groot wijnglas. Doe er wat muntblaadjes, ijsblokjes, limoenpartjes in. Voeg er een flinke scheut vlierbloesemsiroop in en prosecco (kan desgewenst met Sekt) en vul aan met spuitwater. Rietje erbij en genieten maar…!

Daar waar Aperol Spritz een tikje bitterzoet is, is Hugo juist eerder friszoet. En door de vlierbloesemsiroop naar eigen smaak toe te voegen, kun je het drankje zoeter of juist wat minder zoet maken.

Ook kant-en-klaar
Zelf klutsen is natuurlijk het leukste. Maar voor wie het nog makkelijker wil: HUGO is ook kant-en-klaar te koop als bijvoorbeeld Prosejito Hugo, Primasecco Hugo en SECCXY Hugo.

VillaVinissima | tips voor fijnproevers en genieters