Mezcal Paloma

Vandaag alweer een nieuwe cocktail met mezcal: Mezcal Paloma. Ik maakte de Paloma al eens eerder, maar toen met tequila. Paloma is dé nationale Mexikaanse cocktail. Die maak je meestal met tequila en roze grapefruit. Het geheim van de Paloma zit in de combinatie van zoet, zuur, zout en dat gecombineerd met ijs, bubbels, alcohol en fruitigheid. What’s not to like!? Maak je de Paloma met mezcal, voeg je aan alle smaken nog iets extra’s toe, namelijk rokerigheid, helemaal als je een zoutrandje met gerookt paprikapoeder toevoegt.

Maak je de Paloma met mezcal, voeg je aan alle smaken nog iets extra’s toe, namelijk rokerigheid, helemaal als je een zoutrandje met gerookt paprikapoeder toevoegt.

smoky salt rim

Ingrediënten (1 cocktail)

  • 45ml mezcal (als je Del Maguay Vida mezcal neemt zoals ik, dan kun je ‘m ook Vida Paloma noemen)
  • 15ml limoen
  • 120ml roze grapefruitfrisdrank (ik nam Bundaberg sparkling pink grapefruit, maar Three Cents kan ook)
  • IJsblokjes
  • Optioneel: 1EL zout en 1TL gerookt paprikapoeder
  • Garneren met twee halve roze grapefruitschijfjes en een randje zout met gerookte paprika

Bereiding

  • Optioneel is om deze cocktail met een ‘rim’ (randje) met zout en geroookte paprikapoeder te maken. Ik smeerde een half randje van het cocktailglas in met een stukje roze grapefruit en doopte dat in een mengsel van zeezout en gerookte paprikapoeder (pimentón de la Vera).
  • Doe daarna wat ijsblokjes in een highball of tumbler.
  • Giet de mezcal en het limoensap in het glas. Vul op met roze grapefruitfrisdrank. Die kun je kant-en-klaar kopen, maar je kunt ook een mengsel van versgeperst roze grapefruitsap met bruiswater nemen (neem dan 40ml roze grapefruitsap en 80ml bruiswater of 60-60) . Het moet in elk geval sprankelend zijn. Tip: als je vers grapefruitsap gebruikt, dubbel strain (2x zeven) het sap dan, anders krijg je pulp in je glas en dat staat niet mooi.
  • Garneer met twee halve schijfjes roze grapefruit.