Dat is langgeleden dat ik prei at. Maar deze gestoofde prei is heerlijk bij een visje. Ik at er tongschar met chili-sinaasappel gremolata en gebakken aardappeltjes bij. Om de smaak van de prei te laten aansluiten, stoofde ik de prei in sinaasappelsap en bouillon en bracht ‘m op smaak met een lekkere klodder grove mosterd. Ook lekker bij kip.

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 preien
  • Sap van 4 sinaasappels
  • 1/4 liter bouillon (kip of groente)
  • 2EL grove mosterd
  • Zout en peper
  • Margarine om te bakken

Bereiding

  • Was en halveer de preien.
  • Snij de preien in stukken van ca. 5cm lengte.
  • Fruit de preistukken aan en blus af met sinaasappelsap en bouillon. Voeg de mosterd toe.
  • Laat de prei ca. 12 minuten stoven en laat op het einde het meeste vocht verkoken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer bij vis, kip of karbonade.

Wijntip: chenin blanc van Spier uit Zuid-Afrika.

Eet smakelijk!