London No 1 gin met bosbessen en tijm

It’s Gin O’Clock met een heerlijke en kleurrijke Gin & Tonic met London No 1 Gin als basis. De lichtblauwe London No 1 Orginal Blue Gin is een van mijn favoriete gins. Vandaag combineerde ik hem met bosbessen en tijm. De bosbessen heb ik eerst gekneusd zodat de G&T een prachtige lichtroze kleur krijgt. En deze cocktail is nog lekker ook!

The London No 1 Orginal Blue Gin | 47% alc. | Verenigd Koninkrijk
Kenmerken: lichtblauwe kleur, zacht, intens (47% alc.), kruidig, duidelijk jeneverbes en floraal.

Ingrediënten

  • 50cl London No 1 gin
  • 100ml Fever-Tree tonic
  • 10 bosbessen + 5 bosbessen als garnering
  • Takje tijm
  • IJsblokjes

Bereiding

  1. Doe ijsblokjes in je cocktailglas.
  2. Doe 10 bosbessen in een maatbeker en giet de gin erover.
  3. Stam (‘muddle’) alles met een cocktailstamper goed aan zodat de kleur en smaak in de gin komt.
  4. Giet het bosbessen-gin mengsel in een zeefje en druk het met een lepel erdoor in het glas met ijsblokjes.
  5. Giet vervolgens de tonic in je glas.
  6. Garneer met 5 bosbessen en het takje tijm.
  7. Geniet!

The London No 1 Orginal Blue Gin | 47% alc. | Verenigd Koninkrijk
Kenmerken: lichtblauwe kleur, zacht, intens (47% alc.), kruidig met jeneverbestoon en floraal.

The London No 1 is een opvallende lichtblauwkleurige gin. Deze gin wordt ook wel “The London No 1 Orginal Blue Gin” genoemd. Deze bijpassende naam komt door de blauwe kleur die door het gebruik van de Gardeniabloem komt.
Er wordt bronwater uit Noord-Londen en graan uit Suffolk en Norfolk gebruikt. London No 1 Gin is 4 maal gedistilleerd in kleine batches onder het toeziende oog van Master Distiller Charles Maxwell (7e generatie distilleerder). En voor deze gin zijn maar liefst 12 botanicals (kruiden en specerijen) geselecteerd: jeneverbessen uit de Kroatische Dalmatiabergen, zwarte bessen uit Hong Kong, Turkse anijs, kaneelstokken uit Sri Lanka, koriander uit Marokko, liswortel en citroen- en sinaasappelschillen uit Italië, bonenkruid uit de Franse Alpen en Griekse amandelen. Verder zoethout (drop), bergamot en natuurlijk de gardeniabloem.
Deze sterke gin heeft in elk geval wel tonic nodig, om zo te drinken heeft deze Engelse gin in elk geval teveel alcohol (47%).

Serveervarianten G&T met London No 1

Naast de variant met bosbessen en tijm, kun je ook de volgende combinaties maken voor een Perfect Serve van deze gin:

  • Limoenzest – koriander + Fever-Tree classi tonic. Voor de garnering maakte ik gebruik van twee smaken die de gin reeds als botanical bevat, namelijk limoenschil en korianderblaadjes. De limoen past goed, de koriander overheerst wat in de neus.
  • Limoenschilletje – enkele jeneverbessen + Fever-Tree classic tonic. Een simpele klassieker die het altijd goed doet. Als je het helemaal mooi wilt doen, knijp je even in de limoenschil en wrijft die langs de glasrand zodat de olieën vrijkomen.
  • Spaanse peper – grapefruitzest – kumquat + INDI tonic. Dit is een lekker pittige combinatie. De kumquat sluit mooi aan bij de sinaasappeltonen in de gin.
  • Kaneelstokje + Fever-Tree classic tonic

Cheers!