kabeljauw met zeekraal en witte wijn

Lekker eten hoeft niet veel tijd te kosten. Probeer eens deze feestelijke op de huid gebakken kabeljauw met gewokte zeekraal in een witte wijnsausje. Een heerlijk licht voorjaarsgerechtje. Tip voor Pasen…?

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 stukken kabeljauw op de huid (ca. 150gr per stuk), huid op enkele plaatsen ingesneden zodat die bij het bakken niet kromtrekt
  • Bakje zeekraal á 250gr, harde takjes eruit
  • 1 sjalotje, fijn gesnipperd
  • 125ml witte wijn
  • Kwart blokje visbouillon
  • 450gr aardappelen, geschild
  • Ca. 125ml melk
  • Boter
  • Zout en peper

Bereiding

  • Kook de aardappelen.
  • Na ca. 6 minuten maak je de zeekraal met wijn en bak je de vis.
  • Fruit het sjalotje in roomboter. Voeg de zeekraal erbij en bak nog twee minuten mee.
  • Blus af met witte wijn en breng op smaak met het bouillonblokje en peper. Let op: zout hoeft niet, want de zeekraal is al ziltig.
  • Bak ondertussen de kabeljauw, eerst drie minuten op de huidkant en dan twee minuten aan de andere kant.
  • Verwarm de melk. Maak een smeuïge aardappelpuree door de aardappelen te stampen, melk en nootmuskaat toe te voegen.
  • Serveren: aardappelpuree met kabeljauw erop en de zeekraal-wijnsaus erover.

Wijntip: een mooie zachte witte wijn met aangename fraicheur. Ik koos voor de pinot blanc van Bott Geyl uit de Elzas (te koop bij Henri Bloem, €8,50). Sappig wit fruit met elegante zuren en aangename doordrinkfactor.

Eet smakelijk!