Op een hete zomerdag – wees gerust: die komen nog wel! – is een Slush Puppy (of Slush Puppie) een heerlijk verfrissend drankje. Dat is niets anders dan ingevroren siroop met water die daarna vermalen wordt en met een rietje wordt opgedronken. Of siroop met verpulverde ijsblokjes. Er bestaan zelfs kleine slush puppy machines!?

Wil je eens een zelfgemaakte lekkere pittigere variant? Maak dan deze Gin & Tonic Slush!

Ingrediënten

  • 40ml van je favoriete gin
  • 120ml tonic
  • Extra scheut gin (ca. 10ml)
  • Scheut siroop (15ml, b.v. Lime Cordial; en ik gebruikte ook eentje met de roze “Spiced Lemon & Rose” van Pinkyrose)

Bereiding

  • Giet 1 deel gin en 3 delen tonic (b.v. 40ml gin en 120ml tonic; gebruik niet meer gin dan deze verhouding, want dan vriest het niet!) in een kleine platte (oven)schaal en zet deze 2 à 2 1/2 uur in de diepvries.
  • Haal de schaal uit de diepvries en roer de ijsmassa met een vork los.
  • Giet het gin-tonic ijs in een glas en giet er nog wat extra gin en siroop over. Ik maakye een versie met frisse gele Lime Cordial en met fruitige roze siroop van Pinkyrose.

Geef er een rietje bij en genieten maar! Laat de zomer nu maar komen…[Bron: deze Slush is een variatie op een idee van een YouTube-filmpje van Proper Tasty]