Vandaag stond Marokkaanse kip-kourdass op het menu. Kourdass is een soort rollade die traditioneel van lam wordt gemaakt, maar er bestaan ook varianten met kip.

Sla een kipfilet plat en vul ‘m met een farce van gehakte kippendijtjes (in de keukenmachine als kippengehakt), peterselie, koriander, saffraan, peper en zout. Zet de oogerilde filets vast met tandenstokers.

Braad de kourdass aan in olijfolie, doe er gehakte ui en knoflook bij en nog wat saffraandtaadjes en kurkuma voor de kleur. Voeg 100ml gevogeltebouillon, in vieren gesneden kastanjechampignons, enkele bosuitjes, koriander en peterselie toe en laat ca. 40 minuten zacht stoven tot de kourdass gaat is.

Haal de kourdass eruit, kook de saus eventueel nog wat in en klop er met de garde wat klonten koude boter door.

Serveer met couscous, bulgur of platbrood.

Wijntip: 2013 Côtes-du-Rhône blanc van Saint Cosme. Van 30% viognier, 25% picpoul de pinet, 20% roussanne, 20% marsanne en 5% clairette. Vergist op kleine houten vaten en ‘sur lie’ gerijpt. Mooie fraicheur uit een koeler jaar. Fijne wijn. We probeerden er ook een Elzas-pinot grigio van Haeffelin bij, maar die was net iets te zoet.