Pasta gegrilde paprika en feta

Kookinspiratie (*): Pasta met gegrilde paprika, tomaat en feta

Deze snelle pasta met gegrilde paprika, tomaat en feta is ideaal als je weinig tijd hebt. De ingrediënten kun je altijd in huis hebben en het is een heerlijke lichte zomerse vegetarische pasta.

Niets in huis en geen tijd voor boodschappen? Tijd om de koelkast smekend aan te kijken. Ik had nog feta liggen en een restje gegrilde paprika uit een pot van een Marokkaanse parelcouscoussalade die ik onlangs maakte. Wat kerstomaatjes en verse oregano erbij, en klaar! Lekker licht in de zomer en snel klaar.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 250gr pasta (tagliatelle of linguine)
  • 1 uitje, gesnipperd
  • 1 knoflookteentje, gesnipperd
  • 300gr gegrilde paprika, uit pot en in stukjes of reepjes gesneden
  • 150gr kerstomaatjes, gehalveerd
  • 100ml groentenbouillon
  • 100ml pastawater
  • Wat verse (of gedroogde) oregano
  • 1TL gedroogde chilivlokken (optioneel en naar smaak)
  • 250gr feta, verbrokkeld in kleine stukjes
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • schepje suiker (optioneel)

Bereiding:

  • Kook de pasta gaar.
  • Fruit ui en knoflook 2 minuten.
  • Doe de stukjes gegrilde paprika en de gehalveerde kerstomaatjes erbij en fruit even mee.
  • Giet er 100ml groentenbouillon in en 100ml van het pastawater van de pasta die je kookt. (pastawater is lekker romig en bindt een beetje)
  • Doe de oregano erbij en laat het geheel ca. 5-7 minuten doorkoken of tot de pasta gaar is.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper en (optioneel) gedroogde chilivlokken.
    Als je de saus nog wat te zuur vindt, voeg dan een schepje suiker toe.
  • Giet de pasta af (tip: bewaar altijd wat pastawater om de saus eventueel mee te verdunnen!) en roer de saus erdoorheen.
  • Roer een deel van de feta door de pasta en dien op.
  • Bestrooi de pasta op het bord met de overgebleven feta.

Wijntip: een lichte witte wijn of een lichte rode wijn.

(*) Vinissima’s kookinspiratie: op vinissima.nl vind je tal van smakelijke verhalen, maar soms ook snelle kookinspiratie. Geen uitvoerige achtergrondverhalen of receptuur, maar snelle recepten voor alledag. Kijken – kopen – koken. Dat is het idee. Eet smakelijk!