In de Portugese badplaats Cascais namen we onlangs een lekkere sangria. Ik kende die alleen uit Spanje, maar in Portugal wordt sangria ook vaak gedronken. Ik maakte ‘m thuis na, compleet met de Portugese Licor de Beirão.

Ingrediënten (voor 1 liter)

  • Kleine stukjes appel, sinaasappel en citroen.
  • Paar blaadjes verse munt
  • Kaneelstokje
  • Paar schepjes suiker
  • Scheut brandy (25ml)
  • Scheut Licor de Beirão (25ml) (gewoon weglaten als je die niet hebt, of een extra scheut brandy nemen)
  • IJsblokjes
  • Versegepersts jus d’orange, van 3 sinaasappelen
  • Soepele rode wijn

Bereiding

  • Doe het fruit, de munt, het kaneelstokje en de suiker in een kan.
  • Flink roeren en het fruit en de munt pletten.
  • Doe de ijsblokjes, de brandy, de likeur en de jus d’orange erbij.
  • Vul op met rode wijn en roer nog eens.
  • Serveer in wijnglazen.

Tips

  • Wil je een licht-alcoholische drank, doe er dan meer verse jus d’orange bij en minder wijn of doe er wat bruiswater (soda) bij.
  • Mag het wat krachtiger? Voeg dan meer brandy en/of likeur toe of vervang die door bruine rum.
  • Wil je het zoeter? Doe er dan meer suiker in of suikersiroop.
  • Met het fruit kun je variëren. Stukjes appel, sinaasappel en citroen zijn heel gangbaar, maar je kunt natuurlijk ook ander fruit toevoegen, zoals aardbeien, perzikken, meloen, mango of ananas.
  • Hou je niet zo van rode wijn? Varieer dan met witte wijn of rosé!

Proost! Geniet van een zalige zomer.