Een heerlijke nieuwe herfstcocktail: de Speculada. Een cocktail van likeur met amandelspeculaas en kokosroom. 

Mijn inspiratie voor deze cocktail kwam van Caroline Bes van de site Cocktailicious.nl. Zij maakte de Pepernoot Martini, met likeur, melk, condensmelk en pepernoten. Op basis daarvan – en een tip van haar Facebook-volgster Ewelina om kokosroom in plaats van melk te gebruiken – heb ik de Speculada gemaakt. En zo maak je ‘m:

  • Vermaal een brokje (stukje van zo’n 2x3cm of 2 gewone speculaasjes) amandelspeculaas in de blender.
  • Doe 45ml likeur (ik maakte een versie met Amarula en eentje met Disaronna: beide lekker!), 30ml kokosroom en het speculaasgruis in een cocktailshaker. 
  • Doe er een paar ijsblokjes bij en shake 10 seconden.
  • Giet de drank uit door een fijne zeef. 

Gebruik een kleine champagnecoupe of een klein hurricaneglas. 

Lekker op regenachtige herfstavonden, voor Pakjesavond of straks onder de kerstboom!

Njoy!