Herfst. Donker. Regen buiten. Binnen knappert het haardvuur en is het tijd voor een stoere cocktail, de Mandarine Old-fashioned, gemaakt met Mandarine Napoléon (een Belgische mandarijnenlikeur op basis van cognac) en bourbon whisky. Fruitige mandarijn gecombineerd met de rokerigheid van bourbon, perfect voor een kille zondagse namiddag.

Ingrediënten

  • 25ml Mandarine Napoléon
  • 25ml bourbon
  • 3 drupjes (‘dashes’) Angostura bitter
  • 4 ijsblokjes
  • Sinaasappelschilletje
  • Glaswerk: old-fashioned (tumbler die vernoemd is naar de bekendste cocktail die erin geserveerd wordt: de Old Fashioned)

Doe de drupjes Angostura en de sinaasappelschil met twee ijsblokjes in een old-fashioned glas.

Voeg 25ml Mandarine Napoléon en 25ml bourbon toe en roer even.

Voeg nog twee ijsblokjes toe en roer kort.

Geniet!