Home » Tortilla’s met pulled chicken en chipotle-mayonaise

Tortilla’s met pulled chicken en chipotle-mayonaise

pulled chicken

Pulled Pork kent inmiddels bijna iedereen wel. Maar heb je wel eens Pulled Chicken gemaakt? Ik ook niet, tot nu toe, maar het is supereasy en je hebt het binnen een half uur op tafel! Dat lukt je echt niet met Pulled Pork, want dan ben je wel een dagje bezig met marineren en langzaam garen. Ik maakte Tortilla’s met Pulled Chicken en chipotle-mayonaise. Lekker veel groenten en een glaasje rosé erbij en smullen maar!

Pulled Chicken is eigenlijk ‘geplukte kip’. Kip koken en met twee vorken in kleine stukjes uit elkaar trekken … en klaar!

Ingrediënten (2 personen)

Voor de pulled chicken:

  • 2 kipfilets
  • Kippenbouillon

Voor de chipotle-mayonaise:

  • 6EL mayonaise
  • 1EL chipotle-peper in adobesaus (La Morena diced chipotle pepper, pot à 230gr)

Voor de garnering:

  • Kerstomaatjes
  • Avocado (bedruipt met limoensap)
  • 1 baby-romainesla
  • Blikje maïs
  • Blikje zwarte bonen
  • Cheddar, geraspt
pulled chicken met de vork uit elkaar trekken

Bereiding

  1. Kook de kipfilets in 20 minuten in kippenbouillon gaar.
  2. Laat de kipfilets afkoelen en trek ze vervolgens met twee vorken in kleine stukjes uit elkaar.
  3. Maak nu de chipotle-mayonaise door mayonaise en chipotlesaus te vermengen. Roer de saus door de pulled chicken, of geef de saus er apart bij (naar eigen wens). Tip: je kunt hiervoor ook (kant-en-klare of zelfgemaakte) BBQ-saus gebruiken, maar ik vind deze chipotle-mayonaise lekkerder.
  4. Leg de tortilla’s in aluminiumfolie en verwarm die in 8-10 minuten in de oven.
  5. Snij de avocado in plakjes en bedruip met limoensap om verkleuren tegen te gaan.
  6. Maak de rest van de groenten klaar: snij kerstomaatjes doormidden, snij de baby-romainesla in reepjes en verwarm de maïs en zwarte bonen.
    Tip: Of kies zelf voor andere groenten en garneringen, zoals koriander, reepjes paprika, juliennereepjes wortel, reepjes witte of rode kool, bosuitjes, gegrilde babymaïs, mangosalsa
  7. Serveren: leg een tortilla op het bord en beleg met wat pulled chicken met chipotle-mayo en een keuze uit de andere ingrediënten (sla, avocado, bonen, maïs, kerstomaatjes en cheddar).

Tip: pulled chicken is heerlijk bij tortilla of wraps, maar ook op een broodje met bijvoorbeeld coleslaw (koolsalade) of bij rijst.

Wijntip: fruitige rosé. Rode wijn is te zwaar voor de kip en witte wijn valt een beetje weg tegen de chipotle. Een fruitige rosé met milde zuren past prima.

Eet smakelijk!

tortilla met pulled chicken
Door |2019-01-19T17:18:02+00:0019 januari 2019|Gevogelte, Sauzen, dressings, salsa's|

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.