Gin O'Clock - Blueberry Basil Gin Tonic

It’s Gin O’Clock! Bijna weekend. Vrijdag, dat is natuurlijk een heerlijke dag voor een heerlijke cocktail om het weekend in te luiden. Ik had nog wat bosbessen liggen en net een flinke bos basilicum gekocht. Samen met wat schijfjes  citroen leverde dat een prachtige zomerse en mooi lichtroze gekleurde cocktail op. Hier dus Vinissima’s Weekend Cocktail: Blueberry Basil Gin & Tonic.

Geniet ervan. Fijn weekend alvast!

Ingrediënten (voor 1 cocktail)

  • 8 bosbessen (vers)
  • 4 blaadjes basilicum (vers)
  • 10ml citroensap
  • 10ml suikersiroop
  • 50ml gin (ik koos de Franse gin Citadelle)
  • IJsblokjes
  • 100 à 150ml tonic
  • En voor de garnering: enkele bosbessen, een klein takje basilicum en 2 schijfjes citroen

Bereiding

  • Muddle (stamp) de bosbessen, basilicumblaadjes samen met het citroensap en de suikersiroop in een cocktailshaker of in een glas met stevige bodem.
  • Vul een cocktailglas met ijsblokjes en giet de vloeistof via een zeefje in het cocktailglas.
  • Vul op met tonic. Ik doe dat in een verhouding van 1:2 (dus 50ml gin en 100ml tonic), maar 1:3 (50ml gin en 150ml tonic) kan ook.
  • Garneer met citroenschijfjes, wat bosbessen en het takje basilicum.
  • Geniet!

Tip: als je de tonic vervangt door soda (bruiswater), dan krijg je een heerlijk verfrissende Blueberry Basil Gin Fizz. Ook de moeite van het proberen waard!

Fijn weekend!