Home » Wentelteefjes van suikerbrood met kaneelijs en gekarameliseerde appeltjes

Wentelteefjes van suikerbrood met kaneelijs en gekarameliseerde appeltjes

Toen onze gasten onverwacht langer bleven en ik snel een dessert nodig had, heb ik even in de koelkast en voorraadkast gekeken en verraste ik ze met dit receptje. Dat bleek goed in de smaak te vallen; dus dat gaan we vaker op tafel zetten! Echt een heerlijk winters dessert.

Ingrediënten (4 personen)

  • Suikerbrood, 4 plakjes
  • 1 ei
  • 75ml melk
  • Poedersuiker
  • Kaneel
  • 2 appels, zonder klokhuis en in blokjes
  • 2el suiker
  • Pommeau (een soort lichte appellikeur van 17% alc.) of Calvados (distillaat van appelcider, 40% alc.) (optioneel)
  • 8 bolletjes kaneelijs

Bereiding

  • Klop het ei los met de melk in een plat bord met opstaand randje. Wentel de sneden suikerbrood even door het eiermengsel, maar niet te lang: het brood mag niet uit elkaar vallen.
  • Bak suikerbrood in boter goudbruin, snij in twee schuine helften en bestrooi met poedersuiker (evt. met wat kaneel).
  • Bak de appelblokjes in boter bijna goudbruin. Doe er dan suiker bij en bak nog even zodat ze karameliseren. Blus desgewenst af met een scheutje Pommeau of Calvados.
  • Leg op elk bord twee helften suikerbrood bestrooid met poedersuiker, twee bolletjes kaneelijs en schep er wat appelblokjes bij.

Wijntip: Geef er een glaasje zoete cider bij. Of, zoals ik deed, een glaasje dessertwijn van ‘moscatel oro’ uit Spanje.

Door |2018-06-03T07:41:55+00:006 maart 2017|Europa overig, Zoet en dessert|