Wintercocktail - Spicy Pear Secret

Ik ben nog steeds in de ban van lekkere nieuwe wintercocktails. Mijn uitgangspunt vandaag was perensap en een nieuwe spiced rum die ik onlangs kocht. Spiced rum is heerlijk voor winterse cocktails en past heel goed bij perensap. Dus ging ik aan de slag om zelf een mooie cocktail te maken. De eerste poging gisteren was aardig, maar miste wat spanning en balans. Dus paste ik vandaag wat verhoudingen aan en voegde nog iets toe. Het resultaat is deze heerlijke Wintercocktail: Spicy Pear Surprise. Fruitig en kruidig tegelijk.

Ingrediënten (voor 1 cocktail)

  • 45ml spiced rum (b.v. Don Q oak barrel spiced rum)
  • 15ml ginger liqueur (b.v. King’s Ginger)
  • 7,5ml perenlikeur (b.v. Liqueur de Poire Williams van Gabriel Boudier)
  • 5ml butterscotch siroop (b.v. Monin)
  • 15ml versgeperst limoensap
  • 100ml perensap (b.v. de troebele perensap van De Perelaere)
  • IJsblokjes
  • Garnering: schijfje peer en plakje gember

Bereiding

  • Shake de spiced rum, gemberlikeur en perensap met ijsblokjes. Dubbel strain en giet in een cocktailglas (b.v. tumbler).
  • Giet de perencider erbij en garneer met schijfje peer en plakje gember.

Don Q oak barrel spiced rum
Ik gebruikte voor deze cocktail Don Q oak barrel spiced rum. Dat is een rum uit Puerto Rico met 45% alcohol en drie jaar houtrijping (vaten van Amerikaans eiken). De rum is gekruid met kaneel, vanille, kruidnagel en nootmuskaat. Lekker winters! Je kunt deze rum als ‘sipper’ gebruiken om puur van te genieten, maar het is vooral een fijne spiced rum voor mooie cocktails.

Spiced Daiquiri met Don Q
Op zoek naar een andere cocktail met Don Q oak barrel spiced rum? Probeer eens de Spiced Daiquiri! Daar waar de normale Daiquiri echt een zomercocktail is, zul je merken dat de Spiced Daiquiri meer iets voor herfst en winter is.

Ingrediënten en bereiding piced Daiquiri
Shake 45ml spiced rum, 45ml versgeperst limoensap, 22,5ml vanillesiroop en twee drupje Angostura-bitter met ijsblokjes. Dubbel strain (= 2x zeven vanwege de verse citrussap) en giet in een elegant cocktail glas. Garneer met een schijfje limoen.

Cheers!