Home » Zomerse salade van aardappel en gerookte forel

Zomerse salade van aardappel en gerookte forel

Zomerse salade van aardappel en gerookte forel

Een zomerse salade van aardappel en gerookte forel was vandaag het resultaat van weinig tijd. Restverwerking. Geen tijd voor boodschappen, dus kijken wat er op voorraad is. Dat was niet veel. Wat aardappelen, crème fraiche en nog een pakje gerookte forel. Het werd dus een lekkere maaltijdsalade die je ook prima als lunchsalade kunt maken.

Ingrediënten (2 personen)

  • 700gr krieltjes of aardappeltjes in de schil (krieltjes na het koken halveren, aardappelen na het koken pellen en in blokjes snijden)
  • 1 pakje gerookte forel à 125gr (2 pakjes mag, maar is niet nodig)
  • 1 rode ui, fijn gesnipperd
  • 4EL gehakte bieslooktakjes (of meer naar smaak)

Voor de dressing:

  • 125ml crème fraiche
  • 2TL mierikswortel
  • 1TL mosterdpoeder
  • Rasp van een citroen en sap van een halve citroen
  • 2EL melk (als je de dressing wat te dik vindt)
  • Zout en versgemalen peper

Bereiding

  • Kook de aardappelen beetgaar.
  • Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen en op smaak te brengen net zout en peper.
  • Pel de aardappelen (krieltjes kunnen in de schil blijven) en snij ze in blokjes of partjes of knijp ze wat fijn tussen je vingers.
  • Hussel de ui en bieslook erdoor (hou een beetje apart voor de garnering) en vermeng met de dressing.
  • Als je een lunchsalade maakt: leg de veldsla op de borden.
  • Verdeel vervolgens de salade over de borden.
  • Scheur de forel in stukjes en verdeel die over de aardappelsalade.
  • Garneer met wat uitjes en bieslooksnippers.

Tip: Je kunt deze lekkere salade ook prima als lunchsalade gebruiken. Doe dan eerst wat veldsla op vier borden, verdeel de salade erover en geef er lekker knapperig stokbrood bij. Lekker en nog budgetvriendelijk ook, want die gerookte forel kost bijna niks!

Wijntip: Wij kozen voor de Côtes du Rhône, vieilles vignes grenache blanc – marsanne van Château Saint-Roch. Een mooie volle witte wijn van schistbodem uit het Maury-gebied. Zacht met milde zuren en een klein bittertje. Zeer aangename ‘eetwijn’ met rondeur, mooie mineraliteit en wat tropische aroma’s.

Bon appétit!

Door | 2018-06-29T21:55:55+00:00 30 juni 2018|Salades, Vis|

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.