De zomer is in Nederland aangekomen. Heerlijk! Lekker buiten lunchen en dineren. Ben je nog op zoek naar een lekker lunchgerechtje? Probeer dan deze Italiaans getinte zomerse salade eens.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • Een zakje ruccola (75 gram)
  • Een burrata (*), in grove stukken gescheurd
  • Vier verse vijgen, gewassen en in kwarten gesneden
  • Olijfolie, oude balsamico-azijn

Bereiding

  • Verdeel de ruccola over een platte schaal.
  • Verdeel de in stukken gescheurde burrata erover.
  • Leg de kwartjes vijgen ertussen.
  • Breng op smaak met zout en peper uit de zout- en pepermolen.
  • Sprenkel er goede extra vierge olijfolie en oude balsamico (die is niet zuur, maar dik stroperig en zoet!) over.

(*) Burrata is een Italiaanse verse kaas, die gemaakt is van mozzarella en room. De buitenkant is gemaakt van mozzarella en de binnenkant is een combinatie van mozzarella en room, waardoor de kaas lekker romig, mild en zacht is. Kun je geen burrata vinden, neem dan buffelmozzarella (maar vermijd supermarkt mozzarello, die lijkt eerder op smakeloze plastic stuiterballen en die kun je wel snijden maar niet scheuren!).

Wijntip: (Italiaanse) witte wijn met milde zuren, zachte rosé of – zoals wij – een fijne zachte mousserende wijn.

Buon appetito!